Rólunk

Az Alapítvány működése

Az alapítvány tevékenysége: Az alapítvány a Rubint Ávrahám Péter festőművész által megalkotott  életművet kezeli, hazai és nemzetközi kiállításokon mutatja be, kiadványokat és gyűjteményes katalógusokat készít. Megóvja és folyamatosan értékbecslés alá vonja a műveket. Minden tekintetben bemutathatóvá és kiállítható állapotban tartja azokat. Tárolja és megóvja, valamint nyomon követi az egyes művek életútját.

Minden művet certifikációval lát el, mely hitelesíti az egyes darabokat.  Az alapítvány feladatul tűzi ki, a teljes Rubint életmű katalogizálását, digitalizálását, valamint a művek szakszerű archiválást, megőrzését és azok életének nyomon követését. Az alapítvány az életmű kezelését és bemutatását, a majdani, művészről elnevezett RUBINT MÚZEUMBAN kívánja megvalósítani.

Az alapítvány további és hosszú távú célja a Rubint Múzeum illetve Rubint Gyűjtemény, Kulturális Örökség-védelem alá helyezése.

Az alapítvány szakértőként lép fel, a magántulajdonban lévő Rubint festmények hitelesítését illetően, melyet maga a művész és a szakmai grémium ellenőriz. Az alapítvány képviseli Rubint Ávrahám Péter képzőművészeti életművének, nemzetközi bemutatását, valamint nemzetközi kulturális intézményekkel, múzeumokkal való együttműködését.

Az alapítvány kezeli a művész szabadalmait, könyveinek sokszorosítását és kiadását, terjesztését és publikálást.

Az alapítvány szigorúan ügyel a művész alkotásainak magas szintű bemutatására, a szakmai anyagok professzionális összeállítására, - azokat nagy gondossággal és tematikusan kezeli. Szerepelteti a művész alkotásait hazai és nemzetközi kiállításokon, bemutatókon és művészeti rendezvényeken.

A RUBINT ALAPÍTVÁNY így a közösség támogatásának nagyon fontos szerepét tölti be, ugyanakkor példaértékű művészeti tevékenységével, előremutató és maradandó értéket képvisel a jövő generációi számára.