A MŰVÉSZRŐL

A megismerésre szánt idő a tudás forrása.

A FESTŐMŰVÉSZ

Rubint 

Ávrahám Péter

Rubint Ávrahám Péter 1958-ban Budapesten született, és nőtt fel. Negyvenhárom éve alkot. Egyike a gesztusfestészet közép-európai megteremtőinek. 

 Radics Anna művészettörténész szerint: "...a pillanat festője

Művészetében a legbelsőbb szenvedélyek, az emberi dualitás vad viharai és a csendes elmélkedések lecsillapodásai egyszerre érhetők tetten. Festészetében miniatűröktől kezdve a több méteres vásznak, mesteri kezeésén át, hatalmas életművet tudhat magáénak. Életútja regényszerű. Művei nem korszakokra, hanem fejezetekre bonthatók. 

I. Az időtlen ember 
II. Saját korom golgotája
III. A világtánc - virágtánc festő
IV. Barátom Nagy László 

Utazó a világot figyelő, a pillanatot megragadó és bemutató művész. Alkotásai Magyarországon, az Amerikai Egyesült Államokban, Párizsban és Izraelben is megtalálhatók. Európai és közel-keleti utazásai közelítették a művészetekhez. 

Kezdetben akvarelleket, később olajképeket festett. Piktúrája az absztrakt-expresszionizmussal rokonítható. Képein sajátos módon ötvöződnek a természet jellenségeinek megidézései a festői gesztusokkal. 

 >>Rubint Ávrahám Péter egy gyermek tekintetével csodálkozik rá a világra. Szeme előtt olyan részletek tárulnak fel, amelyek a hétköznapi ember előtt rejtve maradnak. Művei ablakok, amelyek mindenki számára láthatóvá teszik játékos, hittel és szavakba nem önthető történetekkel teli világát. Rubint a láthatatlan megfestője.<<


RUBINT GALÉRIA BUDAPEST SZÍVÉBEN 

REPREZENTATÍV RUBINT GALÉRIA - BUDAPEST BELVÁROSÁBAN a PARLAMENT MELLETT

Látogass el hozzánk és legyen részed egy pazar művészeti élményben!  

Címünk: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 6. 

Szeretettel várunk.